Este un moment bun sa cumperi imobile? - NSI - Real Estate Articole - NSI - Real Estate

Este un moment bun sa cumperi imobile?

| Imobiliare

De mai bine de 2 luni auzim aceasta intrebare in interactiunile noastre cu segmentul imobiliar, atat din Bucuresti cat si din Timisoara, Brasov sau Oradea.

Tranzactii imobiliare au fost realizate in fiecare an, indiferent de perioada in care ne-am aflat – criza sau post criza, insa un moment bun, din perspectiva pretului, pentru a cumpara imobile consideram ca a fost perioada 2014-2015. Astazi preturile s-au aliniat in functie de zone si tipologii de proprietati. Insa ce inseamna un moment bun cred ca este intrebarea potrivita. Daca intentia mea este sa achizitionez un apartament acum, pentru ca nevoia mea de spatiu este acum, de ce as astepta? Sigurul lucru pe care il am de facut este sa inteleg exact ce vreau, unde vreau sa ma mut si ce buget am. Daca toate aceste date sunt clare, ar trebui sa gasesc in piata imobiliara oferte care sa atinga cat mai multe din criteriile mele de selectie, toate ar fi ideal, dar stim cu totii ca nu este posibil. Odata ce cautarile au inceput si gasesc acea locatie care este pentru mine perfecta si incerc sa negociez pretul de tranzactionare, ajung la un pret convenabil acceptat de ambele parti si tranzactionez. Abia atunci imi raspund intrebarii daca a fost un moment bun sa cumpar imobilul.

Daca activez ca investitor si cred ca piata se schimba, preturile oscileaza, momentul potrivit este cu siguranta acela in care asteptarile mele de pret si randament al investitiei sunt atinse. Daca acel moment este acum, atunci inseamna ca toate analizele realizate si investitia facuta si-au atins scopul.

Daca pretul este cel mai bun, asta va rezulta din negocierea intre parti cu posibilitatea ca pretul de tranzactionare sa fie mai mic decat in 2014 sau mai mare, daca proprietatea este lichida, iar eu imi doresc foarte mult sa finalizez acum investitia.

Raspunsul meu este simplu: momentul bun este acum, daca toate datele dorite de mine se aliniaza.

NSI Real Estate Team