Cum poti sa maximizezi timpul pentru cautarea casei ideale - NSI - Real Estate Articole - NSI - Real Estate

Cum poti sa maximizezi timpul pentru cautarea casei ideale

| Imobiliare

Ai obosit cautand un imobil exact asa cum il vrei tu? Este timpul sa te relaxezi si sa analizam impreuna informatiile. In articolul acesta o sa gasesti raspunsurile la intrebarile prin care treci atunci cand cauti in piata si nu gasesti casa ideala.

Daca vrei sa stii cand este perioada cea mai buna sa cumperi, am scris un articol separat despre acest subiect, pe care poti sa il accesezi aicihttps://www.ronsi.ro/ro/articole/imobiliare/este-un-moment-bun-sa-cumperi-imobile/

Stiu cat de greu este sa iei hotarari, mai ales atunci cand vine vorba de prima casa. Si eu am trecut prin acest proces. Stiam partial ce vreau, 2 camere, intr-un bloc nou pentru ca probabil ca si tine, m-am saturat de blocurile vechi din Bucuresti. Inca un lucru pe care sigur il avem in comun este ca si tu si eu am inceput sa cautam online. Crede-ma cand iti zic ca acum 10 ani informatia nu era asa de bine sintetizata pe un website de profil ca acum. Ca sa nu pierzi timp, asa cum am facut eu cand cautam, o sa-ti povestesc o intamplare de unde vom trage concluzii care o sa te ajute, iar apoi iti voi explica cum sa-ti maximizezi timpul atunci cand cauti o proprietate. OK?

Prima experienta a mea cu un cartier rezidential si cu un agent de vanzari imobiliare al unui dezvoltator imobiliar nu a fost cum m-am asteptat. Chiar deloc, am plecat dupa intalnire cu multe intrebari, ca de exemplu: 1. Cum un cartier cu peste 1000 de locuinte este vandut in proportie de 90% desi acesta nici nu era finisat; 2. Cum apartamentul meu de 2 camere s-a transformat intr-o garsoniera din cauza bugetului meu insuficient. Din acel punct si pana la achizitie au fost peste 3 luni de cautari, multe experiente noi si la fel de multe compromisuri. Daca am facut alegerea potrivita analizand toate elementele de atunci, imi raspund cu da.

Acum vine concluzia sub forma unei intrbari: de ce ma grabeam? Deoarece piata era in continua miscare, informatia online o jungla, iar targurile imobiliare imi prezentau totul roz. Dinamica pietei de atunci si preturile instabile mi-au creat o stare de urgenta care m-a defocusat de la scopul si dorinta mea initiala de a cumpara.

De ce ti-am povestiit aceste lucruri? Ca sa ajungem si la raspunsurile pe care le cauti. Astazi nu se mai discuta de o urgenta atunci cand vrei sa cumperi in Bucuresti sau in Roma, Venetia, etc.. In orice moment exista imobil care se apropie de criteriile cerute. Uite ce trebuie sa faci ca sa ajungi la el: creioneaza un plan simplu si structurat care sa plece de la urmatoarele date: 

BUGET SI LOCATIE - Un consultant imobiliar din zona selectata iti poate da variante sau nu.  Important este ca tu sa stii ce cauti si sa inveti sa faci si mici compromisuri. Compromisuri? Da, da, ai auzit bine. Daca nu se incadreaza in bugetul tau, atunci bugetul trebuie regandit. Daca locatia este criteriul de baza si nu gasesti in zona dorita, atunci nu e momentul sa cumperi. Daca nu gasesti ceea ce cauti inseamna ca te grabesti sau nu esti informat corect. Proprietatea pe care o cauti vine atunci cand nu te grabesti si cand esti sigur de ceea ce vrei, iar aceasta confirmare o poate da faptul ca orice proprietate in piata imobiliara isi gaseste noul proprietar intr-un interval definit de timp.

Speram ca acest articol te-a ajutat, iar daca mai ai intrebari nu ezita sa ne contactezi. Suntem aici pentru a raspunde tuturor intrebarilor tale si sa te putem ghida pe tot parcursul cautarii.

NSI Real Estate